Home   Kikkervisjes   Algemene informatie
Kikkervisjes

Algemene informatie

Welkom bij de Kikkervisjes

De Kikkervisjes biedt dagopvang aan voor peuters van 3 jaar en naschoolse opvang voor kleuters van 4 jaar. Ook is het mogelijkheden om dagdelen af te nemen.

Wat spelen bij de Kikkervisjes zo leuk maakt, is het zelf leren ontdekken en het zelfstandig zijn in de dingen die je kunt. Daarbij hebben we een gevarieerd aanbod aan activiteiten zoals knutselen, dansen, muziek, koken en gymmen we in ons speellokaal. Spelenderwijs leren kinderen hoe het is om met andere kinderen om te gaan, hoe je conflicten oplost, hoe je zindelijk wordt en vooral hoe je samen plezier maakt!

Wij werken met de methode van Uk & Puk. We duiken elke maand in een ander thema, waarbij actief wordt gewerkt aan de woordenschat. Spelenderwijs ontdekken we wat er bij het thema hoort. Omdat je het meest leert van de ervaringen die je op doet, trekken wij er regelmatig op uit. Zo komen onze thema’s tot leven tijdens een uitstapje naar het bos, de bibliotheek of de kinderboerderij. Een enkele keer vragen wij ouders om mee te gaan, zodat zij kunnen meebeleven wat ons zo uniek maakt.

Kinderen van 4 jaar worden opgevangen op De Kikkervisjes. Zo kunnen de jongere BSO-ers samen met leeftijdsgenootjes op een geleidelijke manier wennen aan het doorbrengen van een middag op een BSO.
Na een dag op school met nieuwe indrukken is het super fijn om mee te draaien met een programma waarbij je je groot mag voelen en toch kunt genieten van leuke activiteiten. Door de kleinschaligheid hebben de 4 jarige Kikkervisjes regelmatig gezamenlijke activiteiten met de oudere kinderen van BSO Voor af en toe.
Wanneer de kinderen 5 jaar zijn, worden ze opgevangen op BSO Voor af en toe. Al dan niet samen met een workshop wordt hen een uitdagende middag aangeboden met een variabel aanbod. Ook hier komt de kleinschaligheid en het huiskamer-gevoel naar voren.

Wij maken gebruik van onze eigen ruimte en het speellokaal van Jenaplanschool “De Overkant” en wij spelen buiten op het onderbouwplein van school.


Dagschema Kikkervisjes

07.30 Inloop
09.00 Vertelkring

09.30 Fruit en sapkring

10.00 PeuterBeweging

10.30 Speelwerkuur – Activiteit

11.30 Buitenspelen

12.00 Lunch

13.00 Voorlezen + Snoezelmoment
13.30 Speelwerkuur (oudste kids)
14.00 Zelfstandig spelen
15.00 YoghurtKring
16.00 Buitenspelen / Speellokaal
16.30 Sapkring
16.45 Knutselmoment / Activiteit
17.00 Ophalen
Ben je nieuwsgierig en wil je graag een keertje komen kijken? Neem dan contact met ons op!


Nieuwsgierig?

Wie zorgt er voor uw kind? Onze leidsters staan altijd voor u en uw kind klaar.


Aanmelden of vragen?

 Stel hier uw vraag Meld u nu aan