Relax Kids

Kinderkwartier IJsselstein heeft zijn eigen relaxkids coach. Nadine strating verzorgt wekelijks de relaxkids workshops.

Relax Kids mindfulness is spelenderwijs in balans komen. Even helemaal tot jezelf komen.  Ontdekken hoe je door middel van beweging, spel, massage,  visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen. En niet alleen dat, ook leren kinderen zich fijner voelen, meer  zelfvertrouwen krijgen, beter concentreren,  beter slapen ,  beter met stress omgaan en leren je grenzen kennen en aangeven. Kinderen  krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.
Doordat er in kleine groepjes wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht. Er zijn verschillende lessen voor kinderen van verschillende leeftijden. Afgestemd op de ontwikkeling en wensen van de kinderen. Little stars lessen voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Relax kids lessen voor kinderen van  5 tot 10 jaar en voor de oudste kinderen Chill skills voor kinderen van 10 tot 16 jaar.

Chill Skills ligt in het verlengde van Relax Kids en is bedoeld voor kinderen van 10 jaar en ouder.
Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan positief denken ,stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om, hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen. Gezond leven, goed voor jezelf zorgen, gelukkig zijn en zelfvertrouwen.

Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden.

Er zijn ook lessen, workshops en voorlichting programma’s voor ouders. Deze  zijn bedoeld om ouders te informeren over de lessen die er zijn voor kinderen, om de methode waarop deze lessen gegeven worden toe te lichten en natuurlijk ook om tips en handvatten te krijgen om thuis zelf bezig te zijn met de relax kids methode en mindfulness. Mindful zijn betekent dat je je bewust bent van het huidige moment. Bewust zijn van je lichaam, je emoties en je ademhaling.

Éen op éen sessies zijn individuele sessies met kinderen die op wat voor manier dan ook vastlopen. Te denken valt aan kinderen die niet lekker in hun vel zitten, omgaan met hun gevoeligheid, leerproblemen enz. Ieder kind krijgt een individuele aanpak helemaal gericht op het kind en de klachten.

Tot slot zijn er nog vele leuke informatieve en creatieve workshops die georganiseerd en ingericht kunnen worden naar eigen wens. Zoals bijvoorbeeld een magisch relax kids kinderfeestje, crea bea workshops tijdens vakantie dagen en relax intro lessen voor groepen volwassenen ter kennismaking.Heeft u interesse neemt u dan contact op met onze administratie of met relaxkids@kinderkwartier-ijsselstein.nl

Contactinformatie

Televisiebaan 106a
3402 VH IJsselstein

T. 030-6871353
M. 06-23750706