Home   Speciale Vriendjes   Algemene informatie
Speciale vriendjes

Algemene informatie

Welkom bij Speciale Vriendjes

Speciale Vriendjes biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 12 jaar die op  gedragsmatig-, cognitief en/of ontwikkelingsgebied moeite hebben om mee te komen in reguliere opvang.
Hierbij kan gedacht worden aan kinderen die niet helemaal  tot hun recht komen binnen groepen met een groot aantal kinderen, kinderen die (erg) druk zijn, kinderen met een aan autisme verwante stoornis of kinderen die faalangstig zijn.

Kortom voor die kinderen die baat hebben bij duidelijkheid, structuur en die extra individuele aandacht nodig hebben, biedt Speciale Vriendjes passende opvang!


Speciale Vriendjes biedt de volgende opvang:

1. Kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar.
2. Buitenschoolse opvang voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
3. Buitenschoolse activiteiten in de vorm van workshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Kinderopvang

Er wordt gewerkt in kleine groepjes waardoor er veel ruimte is voor individuele begeleiding van het kind. Voor de kinderen wordt de dagindeling zo duidelijk en gestructureerd mogelijk neergezet waardoor het voor kinderen inzichtelijk en voorspelbaar wordt. Dit zorgt voor duidelijkheid en rust.
Het dagritme bestaat uit gezamenlijke activiteiten, individuele aandacht, buiten spelen en eten en drinken. Hierin wordt aan persoonlijke leerdoelen gewerkt, maar ook worden de kinderen sociaal-emotioneel gestimuleerd. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om te knutselen, kringspelletjes te doen, vrij te spelen en lekker peuter te zijn!

Een belangrijke ervaring die het kind bij Speciale Vriendjes kan opdoen is dat hij hier met andere kinderen van zijn leeftijd samen kan zijn. Omgaan met elkaar in prettige en minder prettige momenten en leren van wat je bij elkaar ziet.
Wij hebben de overtuiging dat ieder kind uniek is en zich in een eigen tempo ontwikkelt. Ieder  kind krijgt bij Speciale Vriendjes de mogelijkheid om zichzelf te kunnen zijn en dit te onderzoeken.

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 5 tot 12 jaar

Kinderen die zich aanmelden voor de buitenschoolse opvang van Speciale Vriendjes hebben een plekje binnen de groep van BSO ‘Voor af en toe’, onderdeel van Kinderkwartier IJsselstein.
De omvang van deze groep is dusdanig dat er veel begeleiding kan zijn voor elk kind. We werken ook hier met een vaste dagindeling en hebben we veel leuke en creatieve activiteiten.
Er werken HBO geschoolde mensen op de buitenschoolse opvang waarmee de kennis en ervaring zeker in huis is.
Er wordt samen met het kind en de ouders gekeken naar wat de behoeften zijn van het kind en hoe we hieraan kunnen voldoen.

Buitenschoolse activiteiten in de vorm van workshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Speciale Vriendjes biedt in samenwerking met BSO ‘Voor af en toe’ ook leuke workshops aan. Hierbij valt te denken aan Weerbaarheidstrainingen, Yoga, Beeldende Kunst, Theater en Natuur en Milieu Educatie.
Ook hierbij wordt uitgegaan van kleine groepjes. De workshops worden gegeven door een vakdocent samen met een pedagogisch medewerker waardoor er voldoende begeleiding aanwezig is.
Klik voor meer informatie over de workshops door naar het kopje ‘Workshops’.

Kinderen en natuurlijk ook ouders zijn van harte welkom om eens te komen kijken en de sfeer te proeven!


Nieuwsgierig?

Wie zorgt er voor uw kind? Onze leidsters staan altijd voor u en uw kind klaar.


Aanmelden of vragen?

 Stel hier uw vraag Meld u nu aan